Recept September

Mosselen uit de wok met koriander, kokos, gember en rijst

Ingrediënten:

  • 2,5 kg mosselen per persoon
  • 1 bussel koriander
  • kokosmelk
  • 2 cm gember
  • rijst
     

Bereidingswijze:

Maak de mosselen schoon in ruim water. Versnijd ondertussen de koriander en rasp de gember. Bewaar enkele fijne plakjes voor de afwerking. Maak de wol goed heet op een hevig vuur. Wanneer de mosselen stilaan opengaan, doe je er de geraspte gember en de versnipperde koriander bij. Kook ondertussen de rijst gaar. De rijst na de gewenste kooktijd afgieten en er een beetje boter onder mengen. Laat de mosselen verder gaan en voeg op het allerlaatste een beetje kokosmelk toe. Houd wat kokosmelk apart voor de afwerking. Serveer en werk af met plakjes gember, een takje koriander en wat kokosmelk.

geseveerd met...