Recept maart

Mosselen met palm en zuurdesembrood

Ingrediënten voor 4 pers. :

  • 2 wortels
  • 4 stengels selder
  • 1/2 rode ui
  • 2 grote klonten hoeveboter
  • 75 cl Palm
  • 3 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout
  • 1 kg mosselen
  • 4 sneden zuurdesembrood

Bereidingswijze:

Kuis de wortels en selder en snij ze in stukjes van ongeveer 1,5cm. Snij de ui in ringen. Smelt de helft van de hoeveboter in een kookpot en stoof de wortel, selder en ui. Voeg het Palm bier toe en kruid het geheel met peper, zout, laurier en tijm. Voeg ook de mosselen met het messelvocht toe. Plaats het deksel op de pot en laat stoven tot de mosselen opengaan. Smelt de rest van de hoeveboter in een pan en bak de sneden zuurdesembrood aan beide kanten goudbruin. Serveer de mosselen met de sneetjes getoast zuurdesembrood. 

Geserveerd met .....