Recept juni

Schelvis met peultjes en Rodenbach Grand Cru saus

ngrediënten voor 4 personen:

  • 4 filets van schelvis of andere witte vis
  • 4 dunne sneetjes gezouten spek
  • klontje boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 450 g peultjes
  • 800 g aardappelen
  • 140 g hoeveboter
  • 350 ml room
  • snuifje nootmuskaat
  • 15 cl Rodenbach Grand Cru
  • 2 tl rietsuiker
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Wikkel de sneetjes spek rond de schelvis. Smelt een klontje boter in een pan en bak de vis gaar. Haal de vis uit de pan, houd warm en giet de Rodenbach Grand Cru in de pan. Schraap de aanbakresten los en voeg 200 ml room en de rietsuiker toe. Breng op smaak met peper en zout. laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Schil de aardappelen en verdeel ze in kwartjes. Kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet het water af en plet de aardappelen samen met de boter en de resterende 150 ml room. Breng op smaak met nootmuskaat en zout. Fruit de gesnipperde sjalot in een beetje olijolie en bak de peultjes gaar. Voeg eventueel een klein scheutje water toe tijdens het bakken. Serveer de vis met de aardappelpuree, de peultjes en de romige Rodenbach Grand Cru saus. 

 geserveerd met...