Recept april

Beenhammetje gemarineerd in Hoegaarden Grand Cru

Ingrediënten:

  • 4 beenhammetjes (max 180gr per ham)
  • 20cl Hoegaarden Grand Cru
  • 500gr verse abrikozen
  • 300gr geleisuiker
  • 3el citroensap
  • 1 laurierblad
  • zwarte peper
  • 2 kruidnagels
  • 1 gedroogde piment bes
  • 1 el gember, geraspt

Bereidingswijze:

1) Halveer e abrikozen, verwijder de pit en snij deze in kleine stukjes. Doe de stukjes abrikoos en geleisuiker in een kom en laat 2 uur staan.
2) Verhit de Hoegaarden Grand Cru in een diepe sauspan. Houd zacht aan de kook gedurende 5 minuten. Zet het vuur uit. Voeg de abrikozen en geleisuiker mix toe en blijf roeren tot de abrikozen en suiker in de Grand Cru zijn opgelost.
3) Voeg citroensap, laurierblad, kruidnagel, piment bes en gember toe. Breng de marinade aan de kook en laat hem gedurende 5 à 10 minuten indikken.
4) Haal de pan van het vuur en verwijder de kruidnagel, piment bes en laurierblad, laat afkoelen.
5) Meng de beenhammetjes door de marinade en zet in de ijskast gedurende 3 uur.
6) Verwarm de oven op 180°C. Leg de beenhammetjes op een rooster in de oven. Laat deze langzaam garen gedurende 30 à 40 minuten (kerntemperatuur van 60°C).
7) Bestrijd de beenhammetjes elke 6 minuten met de marinade. Hierdoor krijg je een krokant laagje waar alle smaken van de marinade in achter blijven. Serveer met een glas Hoegaarden Grand Cru. 

Geserveerd met .....