Recept van de maand

Zalm met gemberrijst en pittige mango

Ingrediënten voor 4 pers. :

  • 25cl Rodenbach
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin (of 100 ml droge sherry met 2 ei honing)
  • 4 cm gember, fijngehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 zalmhaasjes
  • 250 g basmatirijst
  • 1 ei arachideolie
  • 1 mango
  • 1 chilipeper, heel fijn gehakt
  • klontje boter

Bereidingswijze:

Maak een marinade met de Rodenbach, de sojasaus, de minn, de helft van de gember en de sjalot. Marineer de zalmhaasjes in deze mannade gedurende maximaal een uur. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking, spoel met koud water en laat afkoelen. Leg de zalmhaasjes in een ingevette overschaal en bak ze gedurende ongeveer 25 minuten in de oven. Bak de rest van de gember in de arachideolie en voeg de rijst toe. Snij de mango in reepjes, strooi er de chilipeper over en bak aan in boter. Serveer de zalm met de gabakken rijst en pittige mango.

Geserveerd met .....