Recept van de maand

Kip Gemarineerd in Brugge Tripel

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 33cl Brugge Tripel
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 el honing
  • peper en zout
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • klontje boter
  • 2 takken met kerstomaatjes
  • 500g krielaardappelen, in kwartjes gesneden
     

Bereidingswijze:

Marineer de kipblokjes gedurende een uur in het Brugge Tripel bier met balsamicoazijn, peper en zout en rozemarijn. Haal de kip uit de marinade en laat ze uitleken. Houd de marinade apart. Blancheer de kwartjes van de krielaardappelen gedurende vier minuten in kokend water. Laat even uitlekken. Leg de kerstomaatjes samen met de krielaardappelen in een ovenschaal, overgiet met olijolie en kruid met peper en grof zeezout. Bak de tomaatjes en aardappelen gaar in de oven gedurende 30 minuten. Smelt boter in een pan, giet de honing en een klein beetje marinade over de kipblokjes en bak ze gaar. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gebakken kipblokjes met de tomaatjes en de krielaardappelen.

Geserveerd met .....