Recept van de maand

Oosters stoofpotje met kip

Ingrediënten voor 4 pers. :

  • 8 à 12 kippenboutjes (pilons)
  • peper en zout
  • 2 el currypoeder
  • 2 el sesamolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes look, gesnipperd
  • 1 stuk gember van 3 cm, geschild en fijn gesneden
  • 1/2 chilipeper, ontpit en fijngesneden
  • 2 groene paprika's in reepjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 33 cl Cornet
  • 2 el bruine suiker
  • 3 lente-uien, in ringetjes gesneden
  • 3 el gezouten pindanoten, verhakt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid de pilons met peper, zout en curry en schroei ze toe in een pan. Houd even opzij. Giet in dezelfde pan de sesamolie en bak de ui, de look, de gember en de chili glazig. Bak ook de paprika even in dezelfde pan aan. Doe de kip en de andere gebakken ingrediënten in een vuurvaste schaal en overgiet met het limoensap en de sojasaus. Voeg ook het Cornet bier en de bruine suiker toe. Gaar gedurende ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer met lente-ui en de gehakte pinda's.

Geserveerd met ..... 

+ gratis glas per pack