Recept van de maand

Tongfilet met botersaus en Brugge Tripel

Ingrediënten:

  • 750g aardappelen, in schijfjes
  • 40g boter
  • peper en zout
  • handvol peterselie, gehakt
  • 6 el bloem
  • 4 tongfilets
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 el citroensap
  • 6 el Brugge Tripel
  • 6 el room
  • 40g hoeveboter, in blokjes, uit de koelkast

Bereidingswijze:

Blancheer de aardappelschijfjes gedurende 4 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Smelt 20g (niet gekoelde) boter in een pan en bak de aardappelschijfjes goudgeel. Kruid met peper, zout en de gehakte peterselie. Kruid de bloem met peper en zout. Haal de tongfilets erdoor en klop zacht af. Smelt de rest van de (niet gekoelde) boter in een pan de tongfilets tot ze goudbruin kleuren. Houd de tong warm en bak in dezelfde pan de gesnipperde sjalot glazig. Voeg het Brugge Tripel bier en de citroen toe en meng er de room onder. Laat even inkoken. Zeef het mengsel, doe de gezeefde vloeistof terug in een pan en klop er de gekoelde stukjes boter door met een klopper. Serveer de tong met de peterselie-aardappelen en de botersaus. 

Geserveerd met .....