Recept van de maand

Stoofvlees met bruine Leffe

Ingrediënten voor 4 pers. :

  • 1 kg stoofvlees
  • 3 flesjes bruine Leffe
  • 2 uien
  • 1 snede bruin brood
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 15 gr (tarwe)bloem
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 cl azijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • 50 g (bak)boter
  • olijfolie
  • nootmuscaat
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd een kilo stoofvlees in niet te kleine stukken van 4 tot 5 cm en laat alle zijden mooi korsten in een beetje olijfolie.
Stoof ook de twee uien aan, die je eerst in ringen hebt gesneden en breng die samen met het vlees in een grote stoofpot (met goed aansluitend deksel).
Voeg de bloem toe en roer alles goed om.
Overgiet met Bruine Leffe tot al het vlees onder staat.
Voeg dan de tijn, laurier, nootmuscaat, peterselie, azijn en de bruine suiker toe.
Na een uurtje zacht pruttelend stoven leggen we op het vlees de snede bruin brood met mosterd aan de onderzijde.
De totale stoofduur bedraagt anderhalf uur tot twee uur. Af en toe goed roeren, tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Idealiter serveert u het stoofvlees met een fris slaatje, handgesneden frietjes en een flinke schep mayonaise.

Een ideaal gerecht voor een typische herfstdag!

Geserveerd met .....