Recept van de maand

Mosselen uit de wok met koriander, kokos, gember en rijst

Ingrediënten voor 4 pers. :

  • 1 kg mosselen per persoon
  • 1 bussel koriander
  • kokosmelk
  • 2cm gember
  • rijst

Bereidingswijze:

Maak de mosselen schoon in ruim water. Versnijd ondertussen de koriander en rasp de gember. Bewaar enkele fijne plakjes voor de afwerking. Maak de wok goed heet op een hevig vuur. Doe er een beetje druivenpitolie in. Doe er de mosselen in. Wanneer de mosselen stilaan opengaan, doe je er de geraspte gember en de versnipperde koriander bij.
Kook ondertussen de rijst gaar. De rijst na de gewenste kooktijd afgieten en er een beetje boter onder mengen.
Laat de mosselen verder garen en voeg op het allerlaatste een beetje kokosmelk toe. Houd wat kokosmelk apart voor de afwerking. Serveer en werk af met plakjes gember, een takje koriander en was kokosmelk. 

Geserveerd met .....