Recept van de maand

Chocolademousse met Steenbrugge Dubbel Bruin

Ingrediënten:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 33cl Steenbrugge Dubbel Bruin
  • 200 gr pure chocolade, in stukjes
  • 4 el bresilienne nootjes
  • 25 cl room
  • 2 eiwitten
  • om te versieren: 1 el bresilienne nootjes en eventueel wat rood fruit

Bereidingswijze:

Week de gelatine in koud water. Breng he Steen brugge Dubbel Bruin bier tot het kookpunt. Smelt de stukjes chocolade volledig in het bier en voeg de bresilienne nootjes en de chilipeper toe. Knijp de gelatine uit en los op in het warme bierchocolademengsel. Laat het mengsel afkoelen. Klop de room stijf en schep door het mengsel. Doe hetzelfde met eiwitten. Verdeel het mengsel over verschillende potjes en laat gedurende één nacht afkoelen. Serveer met bresilienne nootjes en eventueel wat roof fruit.

Geserveerd met .....